woensdag 21 oktober 2009

Cheap look-a-like??


Je ziet in alle glossy's vaak van die rubrieken waarin je voor 'weinig' eruit kan zien als een celebrity. Het outfit van de celebrity zelf kost bijvoorbeeld €10.300,- en jij kan er voor SLECHTS €2.000,- net zo uit zien!! Alsof het een kunst is. Not.
Wat mij nou een goed idee lijkt is om de belofte, zie er uit als een celebrity voor weinig, waar te maken! Wat een idee! Zo hebben wij lezeressen er echt iets aan. Niet dat we er allemaal als een cloon van een of andere bekende actrice uit willen zien, maar een beetje cheap-ass styling (en cadeau)tips zijn altijd welkom! Vooral in deze recessie. Het is bijna onethisch om een outfit van €2000,- als goedkoop aan te duiden. Lekker voorbeeld. Door dit soort kleine dingetjes worden de ongezonde versies (die blijkbaar veel dames en heren bezitten) van de werkelijkheid alleen maar versterkt.

Je mag tegenwoordig als 12 jarige al boos worden op paps en mams als ze je een C&A jas willen aansmeren. 'Oooh!!' hoor je de kleine tantetjes al gillen 'MAM! Hier kan ik ECHT NIET mee aankomen hoor!!!'. Nou moeten we niet doen alsof wij engeltjes waren, want ook wij stonden te zeuren in de winkel om een mooiere jas, maar uiteindelijk begrepen we de boodschap en liepen we toch met een semi-hippe en 2 maten te grote jas de C&A of V&D uit. Er werd dan ook niet meer gezeurd. Sterker nog er werd vaak als bedankje voor deze grote uitgave een auto gewassen! Maar tegenwoordig komt mamalief daar niet meer mee weg. Het lijkt soms wel alsof heel jeugdig Amsterdam miljonair is. De Vespa's en Woolrich jassen (à €700,- incl. bontkraag) vliegen je om de oren. En paps en mams knabbelen thuis op een aldi mueslireep, denk ik dan.

Till next week.

Liefs,
Timothea

Geen opmerkingen:

Een reactie posten